Charmante aardbeien

Houd je van superzoet, zacht, fris of juist stevig? Let niet alleen op de vorm, ze zien er immers allemaal uit om op te eten! Het gaat vooral om smaak, smaak en nog eens smaak. Voor welke zomersensatie ga jij?

Graag stellen we je voor: Lambada, Elsanta, Sonata, Viva en natuurlijk onze specialties de ananas-aardbei, framboos-aardbei en de bubbleberry. Stuk voor stuk met hun eigen smaak, bite en unieke karakter.

We brengen ze allemaal met evenveel liefde en aandacht groot met de beste voeding en in een heerlijk leefklimaat, waarna ze met uiterste zorgvuldigheid geplukt worden. Verwende meisjes? Ja!

Lambada

We beginnen het Hollandse aardbeienseizoen al vroeg met de oh zo geliefde Lambada aardbei. Iets lekkerders en mooiers is er simpelweg niet in aardbeienland. De Lambada is een heerlijke bonbon rechtstreeks uit de natuur, vol sap, heerlijk zoet van smaak, met een zachte textuur die wegsmelt op je tong en niet te vergeten voorzien van een prachtig kroontje on top.

We plukken deze aardbei voor de echte aardbeienliefhebber vanaf half februari tot zo’n beetje eind juni. Vraag er rond die tijd eens naar bij de groente- en fruitspecialist. Misschien mag je er eentje proeven. Let wel, eenmaal geproefd wil je waarschijnlijk nooit meer iets anders!

Elsanta

De Elsanta is misschien wel het bekendste aardbeienras. En dat is natuurlijk niet zomaar! Elsanta’s kennen namelijk een zeer goede smaak en doordat ze wat steviger zijn, zijn ze bovendien wat langer houdbaar. Bij Beekers Berries telen we deze heerlijk zomers geurende aardbei met dito smaak van april tot eind december.

Sonata

De Sonata is met haar mooie conische vorm en oranjerode kleur een echte beauty! Sonata’s zijn op vele fronten vergelijkbaar met de Elsanta aardbei; ze hebben een zeer goede smaak, ze zijn stevig en je kunt ze, in vergelijking met andere rassen, lang bewaren. Wanneer je kunt genieten van deze zomerzoete aardbei? Sonata’s telen we van december tot juni!

Viva

Viva, een nieuweling in het Beekers Berries aardbeienassortiment. Sinds ongeveer twee jaar wordt de Viva aardbei door ons geteeld en is daarmee wellicht nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Elsanta en Sonata, maar zeker zo lekker! Dit vroege voorjaarsras met haar uitermate zoete smaak en verrassende bite is verkrijgbaar van maart tot en met juni.

Ananas-aarbei (Pineberry)

Onze kleinste, maar zeker niet de jongste! De ananas-aardbei, oftewel de Fragaria X Ananassa zoals de ananas-aardbei officieel heet, is zelfs een van de oudste aardbeienvariëteiten ter wereld. Met haar witte kleur, rode zaadjes en haar delicate fris-zoete (beetje ananasachtige) smaak, vormt de ananas-aardbei een opvallende verschijning binnen het aardbeienassortiment.

Het scheelde echter niet veel of de ananas-aardbei zou uitgestorven zijn voor we er ook maar van hadden kunnen genieten. Gelukkig heeft onze Nederlandse aardbeienveredelaar Hans de Jongh daar een stokje voor gestoken. Het resultaat: na veel geduldig onderzoek, telen en oogsten we haar weer! Let wel, de ananas-aardbei is alleen verkrijgbaar van april tot en met juni en in het najaar van september tot december.

Framboos-aardbei (Strasberry)

De framboos-aardbei is al bijna 100 jaar oud. Ze is klein van stuk en heeft een opvallend uiterlijk. Omdat haar zaadjes wat dieper liggen, lijkt ze op een framboos. Maar ze is 100% aardbei, met een 100% heerlijke zoete zomersmaak en geur. Net als haar zusjes in ons specialties assortiment, oogsten we haar vanaf april tot en met juni!

Bubbleberry

De bubbleberry maakt ons specialties assortiment compleet. Met haar zeer sterke, heerlijk zoete geur, ruik je haar al van ver. Ja echt, er past zóveel aroma in zo’n kleine roze aardbei. En wat dacht je van de smaak? Je zult het misschien niet geloven, maar deze bijzondere roze aardbei smaakt écht naar roze kauwgom! Wil je haar ook eens proeven? Deze gezonde snoepjes zijn vanaf april tot en met juni verkrijgbaar bij de betere groente- en fruitspeciaalzaak.

Whiteberry

De Whiteberry is een middelgrote aardbei met een zeer zoete smaak. Ze valt op door haar kenmerkende witte verschijning, rode zaadjes en roze blos. Of het nu een beschuitje, toetje, salade of simpelweg een croissantje is, met haar bijzondere uiterlijk maakt de Whiteberry elk gerecht net iets specialer.

Pinkberry

De Pinkberry is middelgroot van formaat en uniform van vorm. Door haar bijzondere roze/oranje kleur is de Pinkberry uitermate geschikt als decoratie op taarten en gebak.

Yellowberry

De Yellowberry is een friszure aardbei die zich door haar smaak en kleur perfect leent voor  salades en als toevoeging op ijs en gebak. De geel gekleurde aardbei is middelgroot van formaat en uniform van vorm.

warmte

Zonder warmte geen leven. Geen groei. Wij koesteren ons fruit met alle warmte die we hebben. Van onszelf. In de kas. Op het land. Van de zon. In een voortdurend, waar mogelijk, hergebruik.

respect

Onze thuisbasis is Noord-Brabant en dat is niet toevallig. Het gebied is de bakermat van de aardbei. Al sinds 1400 levert Brabant met haar zandgrond de allerlekkerste aardbeien. We respecteren onze herkomst en de natuur.

liefde

Liefde voor mooi zacht fruit, voor het leven, voor de natuur, voor lekker eten, voor fijn werk en voor elkaar. Dat is wat ons bindt. We hopen dat je dat proeft in elke aardbei, framboos, braam en blauwe bes waar we onze naam aan hebben verbonden.

kennis

Wij investeren continu in de kennis, de techniek, de omstandigheden en de mensen om de mooiste rassen aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen te telen. Elke vrucht een mondvol heerlijke zomer. Altijd en overal.

summer is here

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.