Aardbeien kwarktaart

Dit appetijtelijke aardbeien kwarktaart recept hoeft alleen maar op te stijven in de koelkast. Je hebt dus geen oven nodig. Met onze verse berries is dit een waar feestje om te serveren!

 

— RECEPT & INGREDIËNTEN —

Bodem:
200 gr zandkoekjes of mariabiscuits
70 gr boter

De vulling:
12 gelatine blaadjes
500 gr volle kwark
250 ml ongeklopte slagroom
175 gr witte basterdsuiker
2 bakjes Beekers Berries aardbeien

 

— BEREIDINGSWIJZE —

Stap 1: de bodem van de taart
Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water in een kom. Ondertussen verkruimel je de koekjes en doe je deze in een andere kom. Smelt de boter in een pannetje en voeg het toe aan de koekkruimels. Meng het goed. Schep het mengsel zorgvuldig in de taartvorm (van circa 24 cm) en duw het met bijvoorbeeld een juslepel aan tot het een mooi egaal geheel is.

Stap 2: de heerlijke aardbeienvulling!
Verwijder de kroontjes van 500 gram aardbeien en spoel ze af onder de kraan. Pureer ze vervolgens met behulp van een keukenmachine en doe ze in een pannetje die je zachtjes verwarmt. Knijp de gelatine goed uit, haal het pannetje van het vuur en roer de gelatine erdoorheen. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.

Ondertussen roeren we de basterdsuiker en kwark door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Roer het aardbeienmengsel door de kwark en voeg hier vervolgens ook de luchtige, geklopte slagroom doorheen.

Haal de springvorm uit de koelkast en schep het mengsel over de bodem. Verdeel het goed en strijk het mooi egaal. Zet de taart in de koelkast en laat het zo’n 3 uur opstijven. Vervolgens kun je beginnen aan de finishing touch. Versier de taart met Beekers Berries aardbeien en eventuele andere berries en decoratie.

Eet smakelijk!

 

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.