Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieubewust werken worden elke dag belangrijker. Daarom hebben we bij Beekers Berries verschillende initiatieven genomen om het milieu te ondersteunen. Nieuwsgierig? Hieronder vind je wat wij doen! Laten we samen de stap zetten naar een duurzame toekomst!

beekers-berries-duurzaamheid-bessen

Wateropvang en -recycling in de kassen

Bij Beekers Berries hebben we de overstap gemaakt naar substraatteelt, wat betekent dat we niet langer in de volle grond telen, maar boven de grond. Een innovatief aspect van deze benadering is de zorgvuldige behandeling van overtollig water: we vangen het op, filteren het grondig en hergebruiken het in ons teeltproces.

Deze verandering heeft niet alleen positieve milieueffecten, maar biedt ook voordelen voor onze telers. Verminderde milieubelasting en efficiënt watergebruik leiden tot kostenbesparingen.

telen-zachtfruit-beekersberries-milieuvriendelijk

Beschermd telen

Onze bessen groeien buiten onder overkappingen. Dat is hartstikke handig! Ten eerste zorgt het ervoor dat het zachtfruit minder schade oploopt. Zachtfruit, zoals aardbeien en frambozen, is namelijk bijzonder gevoelig. Door ze te beschermen tegen regen en wind behouden we de houdbaarheid en kwaliteit, dit resulteert in meer bessen van topkwaliteit voor jou als consument.

Het gebruik van deze beschermende overkappingen is niet alleen goed voor de kwaliteit van de bessen, maar het is ook beter voor de natuur. We hebben namelijk minder gewasbeschermingsmiddelen nodig en daarnaast zijn de natuurlijke vijanden die we inzetten veel effectiever. Zo verminderen we onze milieu-impact. Bij Beekers hechten we waarde aan het telen van de lekkerste aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen, maar we streven er ook naar om goed voor de aarde te zijn. Met de overkappingen in onze buitenteelt zetten we een stap in de richting van een toekomst met heerlijk én milieuvriendelijk zachtfruit voor iedereen!

Ontmoet onze bessen

natuurlijke-vijanden-bestrijdingsmiddelen-bessen-duurzaamheid

Natuurlijk evenwicht bij bestrijding van plagen

Onze telers maken steeds minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen; ze maken slim gebruik van de natuurlijke vijanden in onze omgeving. Er zijn veel insecten in de natuur die dienen als natuurlijke bestrijders van schadelijke plagen. We zetten deze nuttige insecten in om op een duurzame en milieuvriendelijke manier schadelijke insecten te bestrijden.

De keuze om natuurlijke vijanden in te zetten is bedoeld om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen sterk te verminderen. Hierdoor behouden we niet alleen het natuurlijke evenwicht, maar stimuleren we ook gezonde gewassen.

zonnepanelen-groene-energie-stroom-beekers-berries-duurzaamheid

(Groene) energie

Bij Beekers zetten we ons dagelijks in voor een duurzamere toekomst door groene energie op te wekken en ons energieverbruik te minimaliseren. Onze toegewijde telers nemen actief deel aan milieuvriendelijke initiatieven, met het gebruik van zonnepanelen als een belangrijk element in ons streven naar duurzaamheid.

Steeds vaker zien we onze velden en faciliteiten schitteren met zonnepanelen, waarmee we elektriciteit opwekken uit hernieuwbare bronnen. Het gebruik van zonne-energie is een krachtige stap richting een meer milieuvriendelijke teelt, waarbij we streven naar zelfvoorzienende en duurzame energieoplossingen.

Recente recepten

Op deze manier zorgen wij voor de lekkerste bessen, geteeld op een gezonde en duurzame manier. Wil jij ervaren hoe onze liefde voor zachtfruit en natuur smaakt in onze heerlijke aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen? Haal ze zelf uit onze PlukExpress. Eet ze vers uit het schaaltje, of laat je inspireren door onze heerlijke recepten

Zoek je naar extra inspiratie? Neem ook gerust een kijkje op onze Facebook en Instagram. Daar delen we niet alleen smakelijke recepten, interessante weetjes, een kijkje achter de schermen, maar nog veel meer!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.