Rode bessen

Schitterend in hun glanzende rode pracht, presenteren wij met trots onze Beekers Berries rode bessen. Deze sappige juweeltjes hangen sierlijk in trosjes aan de struiken, een ware bron van vitamine C met een verfrissend en lichtzure smaakprofiel.

Graag stellen we je voor aan Junifer en Rovada. Junifer opent het seizoen met zijn aankomst eind mei. Dit ras kenmerkt zich door zijn opvallende grootte en zoete smaak. Tegen het midden van juli neemt de Rovada rode bes het over. Een prachtige verschijning met een subtiel frisser karakter.

Geniet van deze heerlijke rode bessen op zichzelf, als aanvulling in een smakelijke fruitsalade, als de perfecte aanvulling bij een nagerecht, of zelfs om te verwerken tot verrukkelijke jam. De mogelijkheden zijn net zo gevarieerd als de smaak van onze Beekers Berries rode bessen!

zachtfruit-rode-bessen-teelt

Junifer

Het seizoen wordt ingeluid door Junifer, dat zijn intrede maakt eind mei. De plant ontvouwt zijn bloesems in een bescheiden wit/groene tint. De rode bes, gekenmerkt door zijn royale omvang, verrukkelijke zoetheid en diep rode kleur, neemt de hoofdrol op zich. Hierbij wordt de troslengte doorgaans iets ingekort.

rode-bessen-redcurrants-groseilles-beekersberries

Rovada

Vanaf ongeveer medio juli neemt het meest erkende en geliefde rode bessenras, Rovada, het voortouw. De Rovada-bes straalt als een betoverende verschijning en onderscheidt zich met een subtiel frisser smaakprofiel. De trossen van dit ras vallen op door hun opvallende lengte en goed gevulde karakter. Bovendien blinkt de Rovada-bes uit in langdurige houdbaarheid, waardoor ze bij uitstek geschikt is voor een langere bewaring.

Ons zachtfruit

Naast rode bessen bestaat ons Beekers Berries assortiment uit aardbeienblauwe bessenframbozenbramen en specialties. Deze worden geteeld met warmte, respect, liefde en kennis zodat jij optimaal kan genieten van ons zachte fruit het hele jaar rond.

Op de hoogte blijven? Volg ons direct op Facebook en Instagram voor inspiratie, updates en de heerlijkste recepten!

Recente recepten

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.