De Lambada aardbei

Ontmoet de Lambada aardbei van Beekers Berries, een ware sensatie onder de aardbeienrassen. Met haar unieke karakter en premium status heeft de Lambada aardbei zich onderscheiden als een ongeëvenaarde lekkernij. Deze bijzondere aardbei heeft een heerlijk zoete smaak en een verfijnde structuur die haar tot de koningin van de aardbeien maakt.

aardbeien-teelt-speciaal-lambada

Geschiedenis

De Lambada aardbei is een van de meest bekende aardbeienrassen en is fan-favoriet van iedere aardbeienliefhebber.

In 1997 waagde Wil Beekers de sprong en begon hij met de teelt van Lambada aardbeien. “Een spannend moment voor ons, want we wisten al dat het een uitdagende aardbei was om te telen”, vertelt de eigenaar. “Lambada aardbeien onderscheiden zich door hun sublieme smaak en structuur. Ze bezitten iets unieks, iets wat geen enkele andere aardbei kan evenaren. Aan de andere kant verwacht de koningin onder de aardbeien wel dat ze veel aandacht krijgt. Hier hebben we het echt over de juiste balans van water en voeding, in combinatie met het perfecte klimaat,” vervolgt Wil.

beekersberries-teelt-lambadaplant-liefde-groeien

Teelt en verzorging

De Lambada planten gaan halverwege december de kassen in, ze worden hier voorzichtig en met liefde geplant. In de weken erna groeien de planten langzaam van bloemetjes naar de lekkerste aardbeien.

“Zodra de Lambada rijp is, wordt ze voorzichtig aan haar steeltje geplukt, zodat we haar niet hoeven aan te raken. Vervolgens plaatsen we haar met de grootste zorg in de schaaltjes. Ze is nu klaar voor vertrek!” verteld Wil.

lambada-aardbei-beekers-berries-made-kenmerken

Unieke kenmerken

De Lambada-aardbei betovert met haar verrukkelijke combinatie van zoetheid, sappigheid en indrukwekkend formaat! Wat deze aardbei echt uniek maakt, zijn de diep ingebedde zaadjes. Kortom, een onweerstaanbare aardbei die elke liefhebber van deze vrucht zal betoveren.

Meer inspiratie

Naast het feit dat de Lambada heerlijk is om direct uit het schaaltje te eten, leent ze zich ook perfect voor het maken van prachtige taarten en desserts. Heb je het geluk deze sensationele aardbei te bemachtigen? Zorg er dan voor dat je haar eerst op kamertemperatuur laat komen, spoel haar vervolgens voorzichtig af onder de kraan. Let wel op, eenmaal geproefd en je bent direct verkocht!

Op de hoogte blijven? Volg ons direct op Facebook en Instagram voor inspiratie, updates en de heerlijkste recepten!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.