Veelgestelde vragen

Waar kan ik de bessen van Beekers Berries kopen?

Ons zachtfruit is te koop bij onze PlukExpress! Dagelijks vullen we deze zachtfruit automaat met een overvloed aan vers geplukte aardbeien, sappige blauwe bessen en verrukkelijke frambozen. Een waar paradijs voor liefhebbers van vers fruit!

Je vindt de PlukExpress op het volgende adres:
Stelvenseweg 24
4921 PL Made

Of klik direct op deze link!

De PlukExpress is 24/7 geopend. Dus waar wacht je nog op? Kom langs om je zintuigen te verwennen met de heerlijkste en meest smaakvolle bessen die je ooit hebt geproefd!

Daarnaast kun je ons vinden in het schap van verschillende groenteboeren en biedt online supermarkt Crisp onze producten, in de warmere maanden, aan!

 

Is jullie fruit biologisch?

Om te voldoen aan het label ‘biologisch’ moet de teelt van zachtfruit aan veel voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld telen in de volle grond en het weigeren van gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Bij Beekers Berries wegen wij alle keuzes voor een gezonde en duurzame teelt goed af. Wij telen onze aardbeien bijvoorbeeld niet in de volle grond, maar in hoogteverstelbare bakken zodat onze plukkers op een ergonomische hoogte kunnen plukken. Daarnaast zetten wij zo veel mogelijk in op biologische bestrijding en inzet van natuurlijke vijanden. Alleen als het écht niet anders kan gebruiken we de normale gewasbeschermingsmiddelen in zo klein mogelijke mate. Zo streven we naar efficiënte teelt met zo min mogelijk onbruikbaar fruit. Lees hierover meer op onze pagina over duurzaamheid.

Onze teelt valt dus niet in de categorie biologisch, maar is op basis van onze expertise zo duurzaam en gezond mogelijk.

 

Zijn jullie bessen bespoten?

Bij Beekers Berries zetten we primair in op biologische bestrijding en natuurlijke vijanden. Lees hierover meer op onze pagina over duurzaamheid. Alleen als het echt niet anders kan, gebruiken we gangbare gewasbeschermingsmiddelen. We proberen dit gebruik zo veel mogelijk te voorkomen en zitten daarom altijd zeker de helft onder de toegestane norm. Vanzelfsprekend vormen geen van deze gewasbeschermingsmiddelen een gevaar voor menselijke consumptie.

 

Moet ik het zachtfruit wassen voordat ik het eet?

Tijdens het telen van de lekkerste bessen kan er natuurlijk een beetje zand of vuil op de vruchten komen te zitten. Wil je dit verwijderen, dan raden wij aan om het fruit voorzichtig te wassen met stromend water. Doe dit wel pas op het moment dat je het fruit ook gaat eten en ontkroon aardbeien pas na het wassen. Hierdoor is de kans van beschadiging kleiner en behoud je de smaak van het zachtfruit.

 

Hoe bewaar ik zachtfruit?

Aangezien zachtfruit van nature wat gevoeliger is, geven wij je graag enkele tips om ervoor te zorgen dat je optimaal van je bessen kunt genieten:

  1. Koel bewaren: Berg ongewassen zachtfruit op in de koelkast. De lagere temperatuur helpt de versheid te behouden en vertraagt het rijpingsproces.
  2. Verspreid over een plat bord: Leg de bessen verspreid over een plat bord. Hierdoor voorkom je dat ze op elkaar liggen en elkaar beschadigen, wat de houdbaarheid bevordert.
  3. Absorberend keukenpapier: Plaats een vel absorberend keukenpapier onder de bessen op het bord. Dit helpt overtollig vocht op te vangen en voorkomt dat de bessen vochtig worden, wat schimmelvorming kan verminderen.
  4. Niet wassen voor de koelkast: Was de bessen niet voordat je ze in de koelkast bewaart. Water kan de textuur van de bessen aantasten en het risico op schimmel vergroten.
  5. Op kamertemperatuur laten komen: Als je de bessen wilt eten, haal ze dan voorzichtig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dit komt zowel de smaak als de textuur ten goede!
  6. Wil je het fruit wassen? Was de bessen dan pas vlak voor consumptie. Hierdoor verminder je het risico op beschadiging en behoud je de smaak. Let op: ontkroon aardbeien pas na het wassen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de versheid en kwaliteit van zachtfruit behouden, waardoor je er langer van kunt genieten.

Staat jouw antwoord niet tussen de veelgestelde vragen? Vervelend! Wij helpen je graag verder. Neem direct contact met ons op via ons contactformulier, dan beantwoorden wij hem zo snel mogelijk.

 

Naar het contactformulier

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.