Specialties

Ons zachtfruit assortiment hebben we in 2007 uitgebreid met onze Beekers Berries specialties. Iedere specialties met een geheel eigen smaak, vorm en uiterlijk. Onze CEO Wil Beekers en Nederlandse aardbeienveredelaar Hans de Jongh werken dagelijks samen om de lekkerste en meest bijzondere specialties te kweken.

Benieuwd naar alle verschillende specialties? Je vindt ze hieronder!

bubbleberry-specialties

Bubbleberry

Met haar onmiskenbaar intense en heerlijk zoete aroma, is haar geur al van ver te bespeuren. Het is haast ongelofelijk hoeveel geur er in zo’n kleine, roze aardbei kan zitten. En wat betreft de smaak, het lijkt bijna onwaarschijnlijk, maar deze unieke roze aardbei heeft echt de verrukkelijke smaak van roze kauwgom! Ben je nieuwsgierig om het zelf te proeven? Deze gezonde lekkernijen zijn beschikbaar van april tot en met juni en zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde groente- en fruitwinkels.

pineberry-ananas-aardbei

Pineberry

Onze kleinste, maar zeker niet de jongste! De ananas-aardbei, ook wel bekend als Fragaria x Ananassa zoals het officieel genoemd wordt, is eigenlijk een van de oudste aardbeirassen ter wereld. Met haar witte kleur, rode zaadjes en haar subtiele, friszoete (enigszins ananasachtige) smaak, valt de ananas-aardbei op in de wereld van aardbeien.

Het scheelde echter niet veel of de ananas-aardbei zou zijn uitgestorven voordat we ervan konden genieten. Gelukkig heeft de Nederlandse aardbeienveredelaar Hans de Jongh ingegrepen. Het resultaat: na veel geduldig onderzoek, teelt en oogsten hebben we haar weer terug! Houd er rekening mee dat ananas-aardbeien alleen verkrijgbaar zijn van april tot juni en in het najaar van september tot december.

pinkberry-specialties

Pinkberry

De Pinkberry heeft een gemiddelde grootte en een gelijkmatige vorm die haar ideaal maakt voor het versieren van taarten en gebak. Haar opvallende roze-oranje kleur voegt een extra vleugje charme toe aan desserts en patisseriecreaties. Het gebruik van Pinkberries als decoratie brengt niet alleen esthetische pracht, maar ook een subtiele zoete nuance in smaak. Hierdoor wordt jouw culinaire creatie niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook smaakvol en onvergetelijk.

framboos-aardbei-strasberry

Strasberry

De framboos-aardbei heeft bijna de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Ze is compact van formaat en valt op door haar opmerkelijke verschijning. Dankzij de dieper gelegen zaadjes lijkt ze op een framboos, maar ze is absoluut een aardbei, met een verrukkelijke zoete zomergeur en -smaak, 100% aardbeiwaardig. Zoals haar zusters in ons assortiment van specialiteiten, plukken we haar van april tot en met juni!

specialties-whiteberry-ons-fruit

Whiteberry

De Whiteberry is een aardbei van gemiddelde grootte met een bijzonder zoete smaak. Ze trekt de aandacht door haar typische witte verschijning, rode zaadjes en roze blos. Of het nu op een beschuitje, in een dessert, een salade, of gewoon op een croissantje is, met haar opvallende uiterlijk geeft de Whiteberry een speciaal tintje aan elk gerecht.

specialties-yellowberry

Yellowberry

De Yellowberry is een friszure aardbei die zich perfect leent voor salades en als toevoeging aan ijs en gebak, zowel vanwege haar smaak als haar kleur. Deze aardbei heeft een gemiddelde grootte en een gelijkmatige vorm, en is geel van kleur.

Ons zachtfruit

Naast specialties bestaat ons Beekers Berries assortiment uit aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen en rode bessen. Deze worden geteeld met warmte, respect, liefde en kennis zodat jij optimaal kan genieten van ons zachte fruit het hele jaar rond.

Op de hoogte blijven? Volg ons direct op Facebook en Instagram voor inspiratie, updates en de heerlijkste recepten!

Recente recepten

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.