Zelfgemaakte bramenjam

Heerlijke eigen vers gemaakte jam van onze verrukkelijke bramen. Deze zelfgemaakte bramenjam is simpel en snel te maken en perfect voor op een boterham, pannenkoeken of cake. Tip: doe de jam in een jampotje of ander potje met deksel en je kan de jam heel lang bewaren!

 

— RECEPT & INGREDIËNTEN —

500 gr Beekers Berries bramen
200 gr geleisuiker speciaal
1 eetlepel citroensap

 

— BEREIDINGSWIJZE —

Was de bramen goed en probeer hierbij niet te veel te snoepen. Pureer de bramen vervolgens in een blender of met een staafmixer. Mocht je liever geen pitjes in je jam willen, dan kun je het mengsel nog zeven. Zet een pannetje op het vuur en voeg hier het bramenmengsel, citroen en suiker aan toe. Belangrijk hierbij is om goed te blijven roeren! Zodra de jam kookt laat je het nog 2 minuutjes doorkoken.

note: we gebruiken geleisuiker speciaal, omdat onze bramen al heerlijk zoet van zichzelf zijn

Schenk de bramenjam in de schone potjes en draai de deksel er goed op. Draai de potjes om, zodat ze op zijn kop staan en laat ze met rust voor enkele minuten. Op deze manier kunnen ze namelijk vacuümzuigen. Zet de potjes vervolgens weer rechtop en bewaar op een koele, donkere plek of in de koelkast als je er direct gebruik van gaat maken. Smullen maar!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.