Blauwe bessen en bosbessen: wat is het verschil?

 

Woensdag 21 februari 2024

Blauwe bessen en bosbessen worden steeds populairder en zijn bij vele een vast onderdeel geworden van het dagelijkse dieet. Deze besjes zijn niet alleen verrukkelijk om zo te eten, maar voegen ook een heerlijke smaak toe aan ontbijtjes, smoothies, gebak en toetjes. Bovendien zitten ze boordevol vitamines en antioxidanten, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan een gezond voedingspatroon.

Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Hoewel ze in de volksmond vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er verschillen te ontdekken in hun groeiwijze.

beekers-berries-blueberries-blauwebessen-bosbessen-informatie

Het groeiproces

De blauwe bes groeit aan hoge struiken, in trossen, en heeft een wit-crèmekleurige tot roze tint. De bosbes groeit daarentegen aan lage struiken, heeft een diepblauwe kleur en los van elkaar verspreid door de plant. Hierdoor is de bosbes ook veel moeilijker commercieel te verbouwen.

 

Afbeelding: blauwe bessen tros

wilde-bosbessen-blauwebessen

Andere verschillen

Bovendien, is het zo dat een blauwe bes doorgaans groter van formaat is dan een bosbes, en heeft het een geheel andere smaakprofiel. Daarnaast kenmerkt de blauwe bes zich door kleurloos sap, het sap van een bosbes heeft dan weer een diep paarse kleur.

 

Meer informatie over blauwe bessen

 

Afbeelding: bosbessen plant

Recepten met blauwe bessen

bij-contact-informatie-zachtfruit

Beekers Berries op social media

Volg onze pagina’s op Facebook en Instagram en mis geen enkel recept met ons heerlijke zachtfruit! Blijf op de hoogte van nieuwe gerechten, leuke weetjes en meer. Tag ons gerust als je een van onze recepten uitprobeert – we zijn benieuwd naar jouw culinaire avonturen!

 

Ik wil op de hoogte blijven!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.