Tiramisu met frambozen

Maak dit eenvoudige recept voor een heerlijke, zomerse tiramisu met frambozen en witte chocolade. Toe aan een lekker eigen gemaakt dessert, maar wil je er niet al teveel moeite in hoeven stoppen? Deze tiramisu met frambozen is eenvoudig te maken en smaakt en oogt ook nog eens geweldig!

 

 

— RECEPT & INGREDIËNTEN —

Ingrediënten:
350gr Beekers Berries frambozen
150gr witte chocolade
30gr suiker
bakje mascarpone (250gr)
1,5 pak lange vingers (wat overblijft kun je lekker opeten)
200 ml sinaasappelsap
Pak witte chocoladevlokken
250ml slagroom

Benodigdheden:
ovenschaal
snijplank plus een mesje
steelpannetje
spatel
garde
een diep bord
mengkom

 

— BEREIDINGSWIJZE —

1. Zodra alle ingrediënten aangeschaft zijn, kunnen we beginnen met het bereiden van deze heerlijke zomerse tiramisu met frambozen! Pak een steelpannetje en giet hier 75ml van de slagroom in en doe de witte chocolade erbij in kleine stukjes. Roer het geheel continu op een laag vuur door. Zodra de chocolade gesmolten is, mag het pannetje van het vuur.

2. Was vervolgens de frambozen en laat ze op kamertemperatuur komen. Pak een mengkom en klop hier de overige slagroom lobbig in op (dus niet stijfkloppen). Voeg daarna de mascarpone toe en meng het geheel goed door elkaar. Pak een spatel en voeg de witte chocolade toe. Meng het wederom!

3. Pak de helft van de frambozen en halveer deze voorzichtig. Zet een ovenschaal klaar en pak een diep bord waar vervolgens de sinaasappelsap in gegoten mag worden. Leg hier de lange vingers in en zorg dat ze het sap goed opzuigen. Vervolgens leg je ze in de ovenschaal. Dit doe je net zo lang totdat de hele bodem bedekt is met een mooie rij lange vingers. Bedek de lange vingers met de helft van het roommengsel en leg hier de gehalveerde frambozen op. Herhaal deze stappen, zodat de tiramisu bestaat uit twee lagen lange vingers en 2 lagen roommengsel. In plaats van de frambozen te halveren, garneer je het geheel met de resterende hele frambozen  Strooi de witte chocoladevlokken over het geheel en zet de tiramisu voor minstens 2,5 uur in de koelkast.

 

Smakelijk!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.