Taartjes à la Marina!

Kleine ronde éénpersoonstaartjes met een bodem van kokosrotsjes, een laagje frambozen confiture met een vleugje rozen aroma en vanille mousse. Dat alles natuurlijk gedecoreerd met Beekers Berries zacht fruit en een rand van witte chocolade!

 

— RECEPT & INGREDIËNTEN —

Bodem van kokosrotsjes:
50g kokosnootcreme (santen)
30g eiwit
30g suiker
30g kokos

Frambozen/rozen confiture:
verse frambozen
suiker
rozen aroma

Vanille mousse:
2 gelatine blaadjes
60g eigeel
30g suiker
1 vanille stokje
360g slagroom

 

— BEREIDINGSWIJZE —

Bodem van kokosrotsjes
Meng alle ingrediënten, verdeel een laagje over kleine bakringen (8cm) en bak het gedurende ongeveer 15 min. op 170C. Laat het geheel vervolgens afkoelen.

Frambozen/rozen confiture
Verwarm de frambozen met wat suiker en kook het op een laag vuurtje totdat het mengsel wat dikker begint te worden. Voeg er dan wat rozenaroma aan toe en verdeel dit over de kokos bodem in de bakringen.

Vanille mousse
Mix het eigeel met de suiker. Verwarm 180ml slagroom met het vanillemerg, voeg dan het eigeel toe en kook alles samen tot 83C (onder voortdurend roeren). Voeg vervolgens de (vooraf) geweekte gelatine toe en laat afkoelen tot 30C. Spatel er daarna voorzichtig de overige (180ml) opgeklopte slagroom door. Verdeel de mousse over de frambozenconfiture in de bakringen. Zet dit in de koelkast om op te stijven.

Druk vervolgens de gebakjes langzaam uit de bakringen, decoreer het Beekers Berries zacht fruit en eventueel met een witte chocolade rand. En voilà, taartjes à la Marina!

 

Een recept van Marina Masatovic uit Den Haag

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.