Koningsdag tompouce met rood fruit

Fan van de tompouce én rood fruit? Dan hebben wij een heerlijk recept voor jou: een Koningsdag tompouce met rood fruit! Dit recept combineert knapperig bladerdeeg met romige banketbakkersroom en de overheerlijke zoetheid van Beekers Berries aardbeien en blauwe bessen. Net een andere twist op het bekende Koningsdag gebakje, maar wel perfect om deze Nederlandse feestdag te vieren. Benieuwd naar het recept? Je vind hem hieronder!

Ingrediënten & benodigdheden

Voor 8 porties | 45 minuten bereidingstijd | Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

 

Bladerdeeg-koningsdag-tompouce-uitrollen-Beekers-Berries-Recept
Ingrediënten

 

Benodigdheden
 • 1 deegroller (met een beetje bloem)
 • 1 vork
 • 1 vel bakpapier
 • 1 oven
 • 1 spuitzak

Bereidingswijze

Voorbereiding
 1. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur op de verpakking van het bladerdeeg.
 2. Rol het bladerdeeg uit in één richting op een met bloem bestoven werkvlak tot een langwerpige plak van ongeveer 18 centimeter lang.
 3. Snijd elke plak bladerdeeg in drie gelijke rechthoekige stukken, resulterend in plakken van ongeveer 6 centimeter breed.
 4. Plaats de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
 5. Bak het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking tot het goudbruin en knapperig is. Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
 6. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
 7. Bereid het halve recept voor de banketbakkersroom.

 

Opbouwen
 1. Leg een plak bladerdeeg op een bord.
 2. Verdeel een laagje banketbakkersroom gelijkmatig over het bladerdeeg, met een kleine ruimte langs de randen voor de Beekers Berries blauwe bessen.
 3. Plaats een rand van blauwe bessen tegen de banketbakkersroom.
 4. Leg een tweede plak bladerdeeg bovenop en spuit met een spuitzak een mooie laag opgeklopte slagroom, die de randen bedekt.
 5. Sluit af met een laatste plak bladerdeeg en smeer hierop een dun laagje banketbakkersroom. Leg dakpansgewijs gesneden aardbeienplakjes op de bovenkant.

En… serveren maar! Geniet ervan,

Heb jij de Nederlandse Koningsdag tompouce met rood fruit gemaakt? Deel jouw foto op social media en tag ons @beekersberries!

Koningsdag-tompouce-aardbeien-blauwe-bessen-Beekers-Berries

Tip: heb je Beekers Berries whiteberries in huis? Dan kun je deze perfect gebruiken voor de witte laag van de Nederlandse vlag tompouce. Doe dit dan door de whiteberries te halveren en te plaatsen op dezelfde manier als met de blauwe bessen. Op deze manier creër je de mooie rood-wit-blauwe vlag van Nederland.

Koningsdagtompouce-Aardbei-Blauwe-Bes-Beekers-Berries

Onze aardbeien en blauwe bessen

Om onze Nederlandse Koningsdag tompouce met rood fruit te creëren, zetten we in op de hoogste kwaliteit met onze overheerlijke Beekers Berries aardbeien en blauwe bessen. In tegenstelling tot traditioneel gekleurd glazuur, maken we gebruik van de natuurlijke zoetheid van deze bessen voor een onvergetelijke smaakervaring.

 

Ontdek onze bessen

Vond je dit recept leuk? Wij hebben er meer voor jou!

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.