De Lambada: de absolute koningin onder de aardbeien!

De Lambada aardbei behoort tot de bekendste aardbeienrassen en is een echte favoriet, maar waarom is dit eigenlijk?

In 1997 sprong Wil Beekers in het diepe en startte hij met zijn eerste teelt Lambada aardbeien. “Een spannend moment voor ons, want we wisten al dat het een moeilijk te telen aardbei is”, vertelt de eigenaar. “Lambada aardbeien zijn subliem in smaak en structuur. Ze heeft iets unieks, iets wat geen aardbei kan evenaren. Daarentegen verwacht de koningin onder de aardbeien wel dat ze veel aandacht krijgt. We hebben het hier echt over de juiste hoeveelheden water en voeding in combinatie met het perfecte klimaat.” vervolgt Wil.

Waar ze dit jaar enkele weken op zich heeft laten wachten, is de Lambada doorgaans al rond half februari verkrijgbaar. Samen met onze klanten wachten we vol smart op deze premium aardbei. Zodra de Lambada rijp is, wordt ze voorzichtig aan haar steeltje geplukt, zodat we haar niet aan hoeven te raken. Vervolgens plaatsen we haar direct met de grootste zorg in de schaaltjes. Ze is nu klaar voor vertrek!

Naast het feit dat de Lambada heerlijk is om direct uit het schaaltje te eten, leent ze zich ook perfect voor prachtige taarten en desserts. Weet jij deze sensationele aardbei te bemachtigen? Zorg dan dat je haar eerst even op kamertemperatuur laat komen, spoel haar vervolgens voorzichtig af onder de kraan. Let wel, eenmaal geproefd dan ben je direct verkocht!

 

Meer informatie & inspiratie:

Vlog Wil over het Lambadaseizoen 2022   |   Recept sierlijke Lambada stapeltaart   |   Maak kennis met onze andere aardbeienrassen   |   De geschiedenis van Beekers Berries

De koningin onder de aardbeien

Wil je meer weten?

Stuur ons gerust een mailtje met je vraag. We komen dan spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.